04.04

СК «Експрес Страхування» підтвердила свою позицію в десятці найкращих страхових компаній України з КАСКО за підсумками 2023 року

СК «Експрес Страхування», що входить до сім’ї групи компаній УкрАВТО, підтвердила свою позицію в десятці найкращих страхових компаній України з КАСКО, яку утримує з 2016 року. Про це свідчать результати рейтингу Insurance TOP профільного видання Forinsurer про підсумки роботи страхових компаній України у 2023 році.


За 12 місяців 2023 року обсяг премій Компанії за договорами КАСКО виріс на 50,8% та досяг позначки 622,4 млн грн. Порівняно з аналогічним періодом минулого року, СК «Експрес Страхування» покращила свою позицію за преміями КАСКО, піднявшись на 8 сходинку рейтингу.

Загалом, за показником «Страхові премії» Компанія додала 5 пунктів в рейтингу та посіла 14 місце.


Виплати з КАСКО збільшились на 38,3% та склали 284,4 млн грн. Такий результат відобразився й на рейтингу по страховим виплатам Компанії в цілому: +2 пункти й 13-та сходинка за результатами 12 місяців 2023 року.


Важливо відзначити, що зростання продажів безумовно супроводжується стабільними виплатами – тому за показником «рівень виплат» Компанія також увійшла в ТОП-10, посівши 7-е місце.


Зауважимо, що за даними Національного банку України, кількість страхових компаній, які працювали на ринку ризикового страхування станом на 30.12.23 становила 89 СК. За рік кількість страховиків, які працюють на ринку non-life скоротилась на 27 компаній.

 

Довідково

ТДВ «Експрес Страхування» засновано у 2008 році за участю лідера українського автомобільного ринку – Корпорації УкрАВТО. Компанія спеціалізується на автомобільному страхуванні. Стабільно висока швидкість врегулювання подій в СК забезпечена оптимальною взаємодією з партнерськими СТО.

СК «Експрес Страхування» входить у число найбільш капіталізованих на страховому ринку та понад 7 років поспіль міцно утримує лідерські позиції в ТОП 10 рейтингу впливового на страховому ринку України журналу Insurance TOP за обсягом страхових премій з КАСКО.

З квітня 2012 року СК «Експрес Страхування» є асоційованим членом Моторного транспортного страхового бюро України. За підсумками IV кварталу 2023 року Компанія здобула найвищу оцінку з ОСЦПВ («автоцивілки») за даними МТСБУ – «1», що означає, що показники діяльності Компанії знаходяться на високому рівні.